Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οδηγίες Ασφαλείας προς Ταξιδιώτες

- Μην συζητάτε για σχέδια του ταξιδιού σας, παρά μόνο όταν είναι απαραίτητο. Οι τηλεφωνητές και οι γραμματείς στο γραφείο σας, δεν θα πρέπει να ενημερώνουν αναλυτικά όσους καλούν ή επισκέπτονται το γραφείο, με λεπτομέρειες για την απουσία του στελέχους...
- Αφαιρέστε τα διακριτικά της εταιρείας σας από τις αποσκευές. Οι ετικέτες των αποσκευών που αναγράφουν το όνομα του κατόχου θα πρέπει να μπορούν να καλύπτονται. Χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση της εργασίας σας στις ετικέτες αυτές.
- Μην αφήνετε τιμαλφή και απόρρητα έγγραφα σε δωμάτια ξενοδοχείων.
- Όταν κοιτάτε τα αξιοθέατα, λάβετε στοιχειώδεις προφυλάξεις και αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σε περιοχές μεγάλης εγκληματικότητας .
- Να έχετε πάντα κινητό τηλέφωνο μαζί σας. Να μάθετε φράσεις – κλειδιά στη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε την αστυνομία, γιατρό, κ.λ.π.
- Προτιμάτε να έχετε το πορτοφόλι σας κλπ σημαντικά έγγραφα (π.χ. Διαβατήριο, εισητήρια κλπ) είτε σε μία εσωτερική τσέπη του σακακιού τας, είτε στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού σας. ΠΟΤΕ στις πίσω τσέπες. Πολύ ασφαλής, είναι η ειδική θήκη που φοριέται εσωτερικά από τα ρούχα...
- Όσο λιγότερα χρήματα έχετε μαζί σας, τόσο καλύτερα. Οι πιστωτικές κάρτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τις περισσότερες αγορές, σχεδόν σε όλο το κόσμο...
- Ο αριθμός τηλεφώνου της αντίστοιχης Πρεσβείας και οι αριθμοί επικοινωνίας με την εταιρεία θα πρέπει να είναι πάντα εύκαιροι.
- Πάντα να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα έγγραφα, σε ισχύ, για την χώρα που επισκέπτεστε. Προσοχή στις ημερομηνίες λήξεως του Διαβατηρίου ή της Βίζας σας!
- Να έχετε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα όλων των σημαντικών σας εγγράφων και να τα φυλάτε σε ξεχωριστό μέρος από τα πρωτότυπα, π.χ. σε μια κρυφή θήκη της βαλίτσας σας ή στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας...
- Όταν ταξιδεύετε, να ζητάτε δωμάτιο ξενοδοχείου μεταξύ του δευτέρου και του εβδόμου ορόφου. Τα περισσότερα εξαρτήματα πυροσβέσεως δεν φθάνουν αποτελεσματικά σε πιο ψηλούς ορόφους. Το ισόγειο είναι πιο εκτεθειμένο σε τρομοκρατικές ενέργειες.
- Τα ξενοδοχεία πολλών αστέρων, συνήθως προσφέρουν μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας και προστασίας,, καθώς διαθέτουν εξειδικευμένους συναγερμούς καπνού, πυροσβεστήρες, κλειδαριές ασφαλείας, ασφάλεια ξενοδοχείου, τηλεφωνητές επί 24ώρου βάσεως, αγγλόφωνο προσωπικό, θυρίδες ασφαλείας και κανονικά δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό δωματίου των πελατών...
- Να διαλέγετε ταξί προσεκτικά και στην τύχη. Να βεβαιωθείτε ότι το ταξί έχει άδεια. Μην χρησιμοποιείτε ανεξάρτητους μη αδειούχους οδηγούς ταξί!
- Να προσπαθείτε να περνάτε όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητοι ως προς τα ρούχα, τις κοινωνικές σας δραστηριότητες και τα ποσά χρημάτων που ξοδεύετε για φαγητό, σουβενίρ, δώρα, κ.λ.π.
- Μείνετε ή χρησιμοποιείτε δωμάτια ή χώρους ασφαλείας VIP όταν περιμένετε σε αεροδρόμια του εξωτερικού. Περιορίστε το χρόνο παραμονής σας σε αεροδρόμια.
- Επιβεβαιώνετε τις αφίξεις σας στον προορισμό σας με την εταιρεία και / ή οικογένειά σας. Να έχετε συγκεκριμένο, γνωστοποιημένο στους οικείους σας δρομολόγιο!
- Όταν ταξιδεύετε στο διεθνή χώρο, να διατηρείτε όλα τα φάρμακα στα αρχικά τους κουτιά και να έχετε αντίγραφα της συνταγής από τον γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου