Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πως ν' αυξήσετε την ασφάλεια τών χώρων σας...

Η ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας, πρέπει να στηρίζεται σε πολλά επίπεδα! Έτσι θα κάνετε δυσκολότερη την δουλειά των επίδοξων κλεφτών!

Συστήματα Συναγερμού που υποστηρίζονται από πολλαπλούς ανιχνευτές, σειρήνες, τηλεφωνητή ή/και κάμερες με συσκευή καταγραφής εικόνας, αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα ασφαλείας του χώρου σας, μ' ένα πάγιο κόστος προμήθειας-εγκατάστασης!

Προσπαθήστε να σκεφτείτε όπως οι κλέφτες... μπείτε για λίγο στην θέση ενός πιθανού διαρρήκτη! Κάντε μια βόλτα περιμετρικά του σπιτιού ή του γραφείου σας και παρατηρήστε την "εικόνα" που δίνει προς τα έξω... Διακρίνετε σε ποιά σημεία υστερεί η ασφάλειά σας και σκεφτείτε τρόπους βελτίωσης. Βρείτε τον "αδύναμο κρίκο": μπορεί να πρόκειται για μια παλιά πόρτα ή ένα παράθυρο μ' ελαττωματική κλειδαριά! Ότι κι αν είναι, προσπαθήστε να το ανακαλύψετε πριν από τον διαρρήκτη και διορθώστε το!

Συνεργαστείτε με τους γείτονές σας. Ενημερώστε και ενημερωθείτε για το ημερήσιο πρόγραμμα των γειτόνων σας. Δώστε τους την άδεια να καλέσουν σε βοήθεια τις Αρχές, αν αντιληφθούν κάτι ύποπτο κατά την απουσία σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις ξαφνικές μετακομίσεις...

Ρίξτε παντού άπλετο φως. Χρησιμοποιήστε οικονομικές λάμπες σε συνδυασμό με αυτόματους αισθητήρες κίνησης και φωτίστε όλες τις σκοτεινές γωνίες που μπορεί να διευκολύνουν ένα κλέφτη!

Μην στέλνετε "προ(σ)κλήσεις". Αν από το παράθυρό σας φαίνεται ο ακριβός εξοπλισμός σας, είναι σαν να προσκαλείτε τους κλέφτες στο σπίτι σας. Αντίθετα οι αδιαφανείς κουρτίνες στα κουφώματα δεν δίνουν στο πιθανό διαρρήκτη καμμία εγγύηση για το τι θα του αποφέρει ή κλοπή και συνεπώς μειώνουν τις πιθανότητες επιλογής του χώρου σας...

Δημιουργήστε ψεύτικες εικόνες. Φροντίστε ο χώρος σας να φαίνεται κατοικιμένος, ακόμα και όταν λείπετε! Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες που αναβοσβήνουν σε κάποια χρονικά διαστήματα τα φώτα και την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.

Παρακολουθείστε το σπίτι σας κάθε στιγμή. Εγκαταστήστε ένα σύστημα συναγερμού που θα παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση του σπιτιού σας και θα σας ειδοποιεί τηλεφωνικά άμεσα κάθε φορά που θα υπάρχει απόπειρα παραβίασης.

Μην ξεχνάτε να οπλίστε τον συνάγερμό σας, ακόμα κι όταν βρίσκεστε μέσα στον προστατευόμενο χώρο!
Πολλοί ιδιοκτήτες που έπεσαν θύματα κλοπής, θα μπορούσαν να το αποφύγουν, αν απλά είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό τους πριν κοιμηθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου